• Prag
  Prag
 • Prag
  Prag
 • Prag
  Prag
 • Prag
  Prag

Prag sezona 2018

Opis destinacije

Prag! 6 dana/ 4 noćenja. Paket aranžman - bus prevoz, smeštaj i obilasci! Termini tokom godine! Prijavite se preko našeg sajta i iskoristite popust od 10% po osobi! 

Još od srednjeg veka, Prag se smatra jednim od najlepših evropskih gradova. Cesto ga nazivaju zlatnim gradom zbog bogate istorije i laskave titule stecišta kulturne elite.U njemu su živeli i radili Mocart, Betoven, Kafka... koji su, ocarani njegovom lepotom, lako nalazili inspiraciju za svoja remek dela.Danas je Prag evropska metropola, grad pun života, pun mogucnosti za kvalitetan provod, od tržnih centara do bezbroj pivnica i restorana u kojima se služi cuveno ceško pivo. U Prag se ne ide jednom – u Prag se ide uvek!

Vrednost

od 75 €

Popust

10%

Cena

od 67,5 €

kompletan cenovnik * pogledajte kompletan cenovnik
  Cena aranžmana uključuje:
 • prevoz autobusom turisticke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • smeštaj u Pragu (4 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • obilaske prema programima (Prag – Hradčani i pešacko razgledanje centra grada)
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana
 • usluge licenciranog pratioca grupe
  Cena aranžmana ne obuhvata:
 • međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €) – 7 € (osobe od 18 – 69 god.), 5 € (deca od 0 meseci – 17,99 god.), 13 € (osobe od 70 – 84 god.)
 • Osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona. PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA.
 • ulaznice i fakultativne izlete
 • peronsku kartu (stanični vaučer) neophodnu za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS-a)

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD – NOVI SAD Polazak oko 07:00 časa sa perona glavne autobuske stanice (BAS-a), ulaz iz Karađorđeve ulice, i iz Novog Sada sa parkinga Lokomotive oko 08:00 časova (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Dnevna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku prema Pragu. Dolazak u Prag u kasnim večernjim časovima, smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan PRAG - KRSTARENJE VLTAVOM: Doručak. Nakon doruĉka obilazak Praga: Hradčani – praški dvorac sa manastirom Strahov, manastirska biblioteka iz 17. veka, katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, bazilika Sv. Đorđa, novi i stari kraljev dvorac, Loreto, Zlatna ulica, Mala strana. Potom razgledanje centra grada: Karlov most, crkva od Tina, Starogradski i Vaclavski trg, šetnja i upoznavanje sa centrom grada. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta vožnja brodom Vltavom – pogled na Prag iz jednog sasvim drugog ugla. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan PRAG – KARLOVE VARI – PRAG: Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Karlove Vari, poznatog banjskog i turističkog mesta i jednog od najlepših srednjoevropskih gradova. Po dolasku obilazak centra Karlovih Vari, termalnih izvora, prelepe ruske crkve...U poslepodnevnim časovima povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. dan PRAG – DREZDEN – PRAG: Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Drezden, grad na istoku Nemaĉke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Ovaj grad je prepun istorijsko-kulturnih spomenika iz srednjeg veka, kao i onih iz vremena jugend i bauhaus stilova, rođenih krajem 19. I poĉetkom 20. veka. Po dolasku obilazak grada: opera Zemper, Palata Cvinger, Bogorodiĉina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata u okviru koje je čuveni „Zeleni trezor“, palata Tašenberg, deo nekadašnih gradskih zidina, Avgustov most. Povratak u Prag u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5. dan PRAG – ZAMAK KARLŠTAJN  PRAG: Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska zamka Karlštajn iz XIV veka, u kome je bila rezidencija Karla IV i u kome se ĉuva replika krune čeških kraljeva. Nakon obilaska povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim ĉasovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Slovaĉku i Mađarsku prema Srbiji.

6. dan NOVI SAD – BEOGRAD: Dolazak u Novi Sad i Beograd u prepodnevnim ĉasovima. (Kraj usluga)

Napomena: DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40%. od cene aranžmana.

POPUSTI: deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu); deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu); treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%.

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana): pogledati cenovnik. Organizator putovanja je Turistiĉka agencija VIVA, licenca OTP br.107/2016. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

Share