• Cinque-terre-evropski-gradovi-2
  Cinque-terre-evropski-gradovi-2
 • Cinque-terre-evropski-gradovi-1
  Cinque-terre-evropski-gradovi-1

Cinque Terre & Đenova

Opis destinacije

Cinque Terre & Elba! 6 dana/ 3 noćenja. Termini tokom godine. Prijavom preko našeg sajta ostvarite uštedu od 10€ po osobi!

Nacionalni park “Cinque terre” (pet zemalja) pod zaštitom je UNESCO-a i predstavlja skup od pet terasasto izniklih naselja na strmim liticama ligurijske rivjere, do kojih je nemoguće doći kolima. Autentičnost i nedostatak komercijlizacije čini da odišu posebnim šarmom.  Živopisne kuće pastelnih boja, primorski šarm, mreža puteljaka za šetnju je nešto što nikoga nije ostavilo ravnodušnim. CinqueTerre odiše drugačijim vremenom, kada su ljudi živeli jednostavnije i spokojnije.  Elba je najveće ostrvo toskanskog arhipelaga. Udaljeno je svega desetak kilometara od obale i treće je po veličini u Italiji. Iako poznato još iz etrurskog perioda, svetsku slavu je ovom ostrvu u Tirenskom moru doneo boravak u izgnanstvu Napoleona I Bonaparte. 

Vrednost

od 149 €

Popust

10€

Cena

od 139 €

kompletan cenovnik * pogledajte kompletan cenovnik
  Cena aranžmana uključuje:
 • prevoz autobusom turisticke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • smeštaj u Đenovi (3 nocenja sa doruckom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • obilaske prema programu
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana
 • usluge licenciranog pratioca grupe
  Cenu aranžmana ne obuhvata:
 • međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €) – 7 € (osobe od 18 – 69 god.), 5 € (deca od 6 meseci – 17,99 god.),  13 € (osobe od 70 – 84 god.)
 • Osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona.PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA.
 • fakultativneizlete i ulaznice

 • obaveznu gradsku komunalnu taksu u , plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2 i 3* –– 1 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 2 € po noćenju / po osobi.
Program putovanja

1. dan BEOGRAD:

Polazak oko 18:00 časova sa dogovorenog mesta (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa).Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Đenovi.

2. dan ĐENOVA:

Dolazak u Đenovu prepodnevnim satima.Po dolasku, panoramsko razgledanje centra grada, koji je proglašen delom svetske kulturne baštine, Trg Ferari, Oper, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stara luka, stari svetionik La Lanterna(najstariji svetionik na svetu, koji još uvek radi), kuća Kristofeera Kolumba....Smeštaj uhotel.Slobodno vreme.Noćenje. 

3. dan ĐENOVA-OBALA CVEĆA-MENTON-SANREMO-ĐENOVA: Doručak. Slobodan dan u Đenovi ili celodnevni izlet "Menton i Obala cveća".Vožnja do Mentona mondenskog centrana Francuskoj rivijeri koji se još naziva "La perle de la France"-"Biseri Francuske".Nakon dolaska obilazak Mentona: stari grad sa izuzetnim mediteranskim šarmom, lepa marina, živopisne pjacete...Slobodno vreme.Nastavak putovanja do Sarema.Dolazak u Sanremo i odlazak do Ruske crkve u kojoj je bio sahranjen crnogorski kralj Nikola I Petrović.Kraći obilazak starog dela grada -La Pinja.Slobodno vrem u centru kraaj čuvenog kazina i šetališta uz more...Povratak u hotel. Noćenje.
 

4. dan ĐENOVA-LEVANTO-"CINQUE TERRE"-ĐENOVA:

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet do "Cinque Terre".Vožnja do mesta Levanto(oko sat i dvadeset minuta) gde se ukrcava na voz koji povezuje svih pet naselja u sastavu NAcionalnog parka.Odlazak do najvećeg naselja u okviru parka Riomađore(Riomaggiore) koji leži na stenama duž potoka Mađore i spušta se ka moru u formi amfiteatra.Obilazak tvrđave,crkve.Nastavak putovanja do Manarole, tipičnog sela ove regije sa kućama koje se spuštaju terasasto do same obale mora .Vožnja vozom do sledećeg sela Vernaca (Vernazza) koje je izgrađeno na uzvišenju oko gotske crkve Sv. Margarite antiohiske iz 13-og veka.Četvrto selo koje se obilazi je Monteroso al Mare koja leži u sredini malog zaliva, sa kućama u obliku kula (case-tori).Slobodno vreme, mogućnost odlaska do plaže.Povratak u hotel.Noćenje.   

 5. dan ĐENOVA-PORTOFINO-RAPALO: 

Doručak.Napuštanje hotela i polazak ka Levantskoj obali do živopisnog zaliva Golfo Del Tigullio, gde su smeštena tri predivna gradića Rapalo, Santa Margarita i Portofino.Slobodno vreme u Santa Margariti ili fakultativni odlazak do Portofina brodom.Portofino je mala dobro zaštićena luka koja je tokom srednjeg veka bila sidrište đenovljanske trgovačke flote.Tokom istorije posećivale su je slavne ličnosti počev od Ričardqa Lavljeg srca do plejade kraljeva, plemića, industrijalaca, političara i naučnika, filmskih i estradnih zvezda italijanskih i evropskih mondenskih letovališta još od kraja 19-veka.Odlazakdo Rapala, slobodno vreme.U popodnevnim časovima polazak za Beograd.Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

 6. dan BEOGRAD: Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. ( Kraj usluga )

Napomena: DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana. POPUSTI: deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu); deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu); treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%. POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana): pogledati cenovnik. Organizator putovanja je Turistička agencija VIVA, licenca OTP br.107/2016. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima

Share